• Di, wo, vrij9:00 - 18:00
  • Donderdag9:00 - 21:00
  • Zaterdag9:00 - 17:00
Vragen? bel 058 - 212 90 88

Back to School

Veel kinderen genieten nog lekker van de schoolvakantie, maar de start van het nieuwe schooljaar komt altijd sneller dan je denkt. Bereid je goed voor. Wij hebben leuke tips waarmee je goed voor de dag kunt komen op je eerste schooldag!

1. Fiets

Start met het uitzoeken van een stevige fiets die genoeg ruimte heeft om je boekentas goed mee te kunnen nemen. De fiets moet wel tegen een stootje kunnen. De juiste framemaat is erg belangrijk, wij meten graag de juiste framemaat voor je op. Is de fietsafstand naar school lang? Dan kunnen meerdere versnellingen nuttig zijn. Voor de kortere afstanden is een stadsfiets een prima optie.

Bekijk hier al onze fietsen

2. Slot

Op alle fietsen die wij verkopen zit een ART* goedgekeurd slot. Dit betekent dat het slot geschikt is voor een verzekering en goed stevig is. Een extra (hang)slot is een goede aanvulling. Sloten zijn er in verschillende soorten en maten. Ook voor een goed slot ben je van harte welkom in onze winkel.

3. Boeken mee

Naar een nieuwe school gaan betekent vaak ook een zware tas met boeken. Er is veel keuze in fietsen met een stevige voordrager, waar een fietskrat op gemonteerd kan worden. Maar de populaire Monkey-Mee voor achterop is ook erg handig.

4. Veilig op de fiets

Elke dag veilig op de fiets naar school begint met een goede fiets. Onderhoud van je fiets is daarbij het sleutelwoord. Check regelmatig of de remmen nog goed functioneren en of de verlichting goed werkt. Dit kunnen wij natuurlijk ook voor je doen. Vooral in de winter heb je het licht veel aan. Zorg dat je goed voorbereid op pad gaat en check je licht af en toe.

Toppers in schoolfietsen:

Giant Triple X

De Giant Triple X is een stoere maar mooi gestylde fiets. Deze fiets is in 3 of 7 versnellingen te leveren en heeft een goede rem. Door de comfortabele zitpositie, het soepele versnellingssysteem en relaxte stijl, maakt de Triple X fietsen tot een plezierige bezigheid. Het zachte zadel voelt net zo goed aan als het eruit ziet en de brede banden vlakken alle oneffenheden uit het wegdek. Met de stevige aluminium achter- en voordrager kun je met deze fiets echt alles vervoeren zonder dat de fiets zelf enorm veel zwaarder wordt. De Giant Triple X is er ook in de e-bike uitvoering. Bekijk hier de Giant Triple X.

Batavus CNCTD

De Batavus CNCTD is een oude weduwe fiets in een nieuw jasje. Ook deze fiets is een 3 versnelling of 7 versnelling verkrijgbaar. De CNCTD. is bij uitstek de meest ideale transportfiets van Batavus. Stoer, licht en daardoor wendbaarder in het verkeer dan andere fietsen. Met de CNCTD. haal je een sterke, veilige én comfortabele stadsfiets in huis, waarop je elke dag met plezier door de stad of naar school fietst. Ook qua design blijft de CNCTD. niet achter. De Batavus CNCTD is er ook in de E-bike uitvoering. Bekijk hier de Batavus CNCTD.

Giant Chill

De Giant Chill is een leuke sportieve fiets die lekker licht is. De Chill is een complete fiets, met stevige bagagedrager waar voldoende vracht op kan worden meegenomen. Met een naafdynamo, rollerbrake remmen en Shimano versnellingen doet hij nergens voor onder. Deze Giant is bestand tegen de dagelijkse ritjes naar school, om te shoppen of om in het weekend lekker te gaan toeren. Bekijk hier de Giant Chill.

Batavus Fonk

De Batavus Fonk is ook in 3 en 7 versnellingen verkrijgbaar. Het stadsleven stelt specifieke eisen aan een fiets, de Fonk 3 is er optimaal op afgestemd. Er is gekozen voor betrouwbare materialen en componenten, wat de fiets extra sterk maakt. Zo is de voorlamp hoog op het stuur geplaatst en de achterlamp onder de bagagedrager. De verlichting loopt door het frame heen, hierdoor is de verlichting minder kwetsbaar. Bekijk hier de Batavus Fonk.

Heb je vragen? Neem contact met ons op via de website, bel 058-212 90 88 of kom gezellig langs in de winkel.

Contact Webshop