• Di, wo, vrij9:00 - 18:00
  • Donderdag9:00 - 21:00
  • Zaterdag9:00 - 17:00
Vragen? bel 058 - 212 90 88

DE GIANT PRIME E+ 1 ALS BESTE GETEST!

Giant heeft voor het derde jaar op rij de beste e-bike

De Prime E+ 1 van Giant is de best scorende fiets in de test van de Consumentenbond. De e-bike met middenmotor behaalt een 8,4 als eindrapportcijfer en troeft daarmee de 37 andere elektrische fietsen af. Vooral als het gaat om de actieradius (score: 10) en kwaliteit van ondersteuning (score: 9,5) gooit de Prime E+ 1 hoge ogen. Het is het derde jaar op rij dat Giant met een elektrische fiets uit haar collectie een belangrijke prijs in de tweewielerbranche wegsleept.

Giant heeft jaren geleden een eigen elektrisch systeem ontwikkeld, in samenwerking met Panasonic en Yamaha. Deze middenmotor (SyncDrive Life) en accu (EnergyPak) springen er in de Consumentenbond-test in positieve zin uit. Van alle modellen met een middenmotor die onder de loep zijn genomen, is Giant de enige die een 10 scoort op het punt actieradius. Giant biedt fietsers met haar accu veruit van de grootste actieradius onder de hoogste ondersteuning. Niet alleen met de Prime E+ 1, maar ook met de Prime E+ 2. De SyncDrive Life-middenmotor levert volgens de Consumentenbond veel ondersteuning, ongeacht de omstandigheden. Bij het heuvelop rijden, wegrijden en versnellen doet het systeem steeds zijn werk. Als rapportcijfer kennen de testers van de Consumentenbond een 9,5 toe aan de kwaliteit van ondersteuning.

Positieve reacties op dagrijverlichting (9,1)
Naast het functioneren van het elektrische systeem krijgt ook de LED-dagrijverlichting, geïntegreerd in het frame, de nodige positieve reacties (9,1). De verlichting op deze fiets zit tevens in het spatbord, in combinatie met een lichtsensor. Het voordeel daarvan is dat de verlichting automatisch aangaat zodra het bijvoorbeeld schemert of e-bikers door donker, bosrijk gebied rijden. Dat vergroot de zichtbaarheid en dus de veiligheid.

Vaak in de prijzen 
Aan de test van de Consumentenbond wordt veel waarde gehecht, zowel in de tweewielerbranche als door consumenten. Het testwerk, bestaande uit metingen en beoordelingen, gebeurt onafhankelijk en is zodoende een belangrijke graadmeter. Het is niet voor het eerst dat Giant hoog eindigt in vooraanstaande tests. Giant staat bekend om de kwaliteit van haar e-bikes. In de afgelopen jaren viel de collectie meermaals in de prijzen. Zo won Giant in 2016 met de Elegance E+ 1 en in 2017 met de Prime E+ 2 de verkiezing E-bike van het Jaar van RAI Vereniging. Sinds 1999 produceert het merk elektrische fietsen voor alle soorten fietsers.

Beste waardering vakhandel
Niet alleen de consument beoordeelt Giant goed, ook de vakhandel heeft Giant hoog zitten. In het meest recente BOVAG-onderzoek naar de relatie tussen dealer en merk, beter bekend als RODI, werd Giant beoordeeld met een 8,0. Geen ander merk doet het beter. Hoge waardering is er met name voor de behulpzaamheid aan de telefoon en de afhandeling van garantie.

Contact Webshop